június 23, 2020

A felújítási láncreakció elérte a fürdőszobát is

Hosszas tervezgetés után belekezdtünk a házunkban a nyílászárók cseréjének. Azt hinné az ember, hogy ez egy egyszerű művelet, de hamar rájöttünk, hogy amolyan láncreakcióként ránt magával minden más munkálatot is, amit eddig halogattunk. Így álltunk neki a fürdőszoba felújításának is.

Először ugyan körbeszaglásztunk, hogy léteznek-e fürdőszoba burkolatok csempe helyett, de sajnos arra a döntésre jutottunk, hogy a hagyományos megoldás – ami több munkával jár – lesz a befutó. Kiválasztottuk a létező leghatalmasabb padlólapot, hogy minél kevesebbet kelljen vele szöszölni. Elég nagy a fürdő helyiség, ezeket a legegyszerűbb letenni – amellett persze, hogy mostanság nagyon felkapott és trendi. Aztán választottunk ehhez passzoló csempét, ha már nem találtunk más szimpatikus burkolóelemet. A földszínek mindig közel álltak hozzánk és ráadásul soha nem mennek ki a divatból, úgyhogy ilyen jelleget kerestünk és aztán építettünk is be magunknak. Az egészet aztán muszáj volt feldobni mozaikokkal. Sokat tanakodtunk, hogy milyen formában tegyük le, függőlegesen, vízszintesen, vagy valami figurát ábrázoljon. Végül amellett döntöttünk, hogy afféle Gaudí-stílusban kis gyíkocskákat fogunk belőle kirakni. Ez persze nem kis munka volt, de a végeredményt maximálisan megérte. A földszínek tökéletes harmonizációja ezekkel a színes kövekkel és formákkal, valamilyen különleges, spirituális nyugalmat áraszt magából.

Természetesen nem feledkeztünk meg a fontos részről sem, hogy mindenből a megfelelő mennyiségű tartalékot tartsuk otthon, ha esetleg bármi váratlan beütne, például egy csőtörés. A különböző blogok erre azt ajánlják, hogy a helyiség méretétől és a burkolóelemek méretétől függően nagyjából 15-20%-ot számoljunk rá az eredeti mennyiségre. Ez nálunk is pontosan így történt.

Szóvak ne lepődjetek meg, ha az ablakcsere magával ránt egyet s mást is…