április 20, 2020

Meglepő dologhoz vezetett az ablakcsere

Tavaly ősszel az egyik közeli barátnőm házfelújításba kezdett a férjével. Méghozzá azért, mert bővült a család, és volt javítani való a házukon. És mindenképp egy tökéletes környezetbe szerették volna hazavinni a kisbabájukat. Mivel a barátnőm akkor már terhes volt, így szívesen segítettem nekik abban, amiben csak tudtam. A felújítás legnagyobb része az ablakok cseréje volt. A háznak régebbi fa ablakai voltak, amik viszonylag jól szigeteltek, de úgy döntöttek, hogy inkább műanyagra cserélik, mert azt könnyebb tisztítani, és jobban is szigetel. Persze magát a cserét szakemberekre bízták, de az utána lévő festést és takarítást mi csináltuk.

A barátnőm férje a munkálatok alatt felpattant a motorjára, és elment megrendelni a festéket. Időközben szinte leszakadt az ég, úgy esett az eső, mintha dézsából öntötték volna, de nem aggódtunk, mert tudtuk, hogy Peti előbb tanult meg motorozni, mint járni. De amikor hazajött, elkezdett mesélni. Azt mondta, hogy szinte vakon jött. Először a nagy mennyiségű eső miatt nem látott, utána meg azért, mert tiszta víz volt a sisak plexije.

Na, erre Eszter – a barátnőm -, ideges lett, felcsapta a laptopot, és elkezdett vízlepergető spray után nézelődni, mert hát tudta, hogy a motorozásról nem tudja lebeszélni Petit, ezért ezt a megoldást választotta.

vízlepergető spray

Korábban már hallottam egy nagyon jó webshopról, ahol mindenféle autókhoz szükséges terméket árulnak, például ápolószereket, tisztítószereket és hasonlókat. Meg is néztük egyből, és szerencsénk volt, mert a webshopban van egy találati szűrő, ami nagy segítség. Nekünk különösen az volt, mert tudtuk, hogy mit szeretnénk, kivételesen nem nagyon akartunk nézelődni – mert nem értünk ezekhez -, és inkább célzottan kerestünk. A szűrőkből egészen pontosan négy darab van, pontosabban négy feltétel szerint lehet szűrni a találatokat. Az egyik a kategória, itt azt kell megadni, hogy mit keresünk: olajat, tisztítószert, gyertyát. Akkor, meg lehet adni a márkát is, amiből nagyon sok van, és sok felsőkategóriás. Ilyen például a Lotus Clean, a BMW, Castrol vagy a Liqui Moly. Illetve lehet még a viszkozitás szerint szűrni a termékeket és kiszerelés szerint is.

Mi a Liqui Moly márkát választottuk ki, mert Eszter ezt a márkát már sokszor látta a garázsban, így azt gondolta, hogy biztosan jó lesz, Peti már ismeri. Innentől viszont már gyorsan megvoltunk: a Liqui Moly Fix-Klar vízlepergető sprayt választottuk, 125 ml-es kiszerelésben, hiszen egy sisaknak a plexijére kellett, nem volt szükség ennél nagyobb kiszerelésre. De a termék leírása szerint autók szélvédőjéhez is ugyanolyan alkalmas ez a spray, és gondolom ebből kiindulva, hogy esetleg a visszapillantó tükrökhöz és az ablakokhoz is ugyanígy használható. Ahogy elolvastuk a leírást, bekerült még egy vízlepergető spray a virtuális kosárba, mert használata négyhetente javasolt.

Habár házhoz szállítás értelemszerűen lehetséges az olajwebshopnál, mi mégis a bolti átvétel mellett döntöttünk. Mert bizony, vannak fizikailag is elérhető üzleteik. Több helyen is, egészen pontosan négy különböző kerületben, de mi a XI. kerületit választottuk, mivel Eszterék is a kertvárosi részén laknak, így az volt a legközelebb.

A vásárláshoz már nem kísértem el Esztert, mert én akkor már rég nem voltam náluk, de azt mondta, hogy bement az üzletbe, egyből megkapta a megrendelt kis terméket, a biztonság kedvéért megkérdezte – még az üzletben -, hogy hogyan kell alkalmazni. Így otthon már könnyen, gyorsan vízlepergetővé tudta tenni Peti bukósisakját.