május 29, 2020

Hová helyezze el egy ablakos a weboldalát?

Mindig komoly kérdéseket vet fel, ha valaki úgy dönt, hogy vállalkozásba kezd, és ehhez egy honlapot is szeretne felépíteni. Mert addig oké, hogy székhelyet biztosítani, bejegyeztetni, eszközöket szerezni, ez is mind komoly feladat, de a mai világban egy jól működő honlap nélkül nemigen lehet labdába rúgni. A telefonkönyves hirdetések ideje régen lejárt, ma már az jut ael a legtöbb ügyfélhez, aki az interneten is jelen van. Egy weboldalt azonban egyáltalán nem elég csak megterveztetni és elkészíttetni, annak egy biztos háttérre van szüksége egy tárhelyen, ahol folyamatosan elérhető, nincsenek fennakadások a működésében, és ami elég nagy ahhoz, hogy zökkenőmentesen futhasson rajta minden. Ebben próbáltam az ablakos unokatestvéremnek segíteni, mikor elküldtem neki a rackforest.com/szolgaltatasok/tarhely/ oldalt, hiszen szerintem jelenleg nemigen találna ennél ideálisabbat.

Az unokatesóm talpraesett ember, mindig megtalálta a módját annak, hogy boldogulni tudjon. Sok évnyi alkalmazotti státusz után most úgy döntött, hogy beindítja a saját bizniszét, és műanyag ablakokkal fog foglalkozni. Van is benne ráció, hiszen egyre többen cserélik le a régi, elavult ablakaikat műanyagra, mert sokkal jobb hang- és hőszigetelő képességük van , mint bármilyen korábbi nyílászárónak. Csakhogy a vállalkozáshoz, mint mondtam, weboldal is kell, de ő csak addig jutott el, hogy talált egy jó webest, aki majd megcsinálja neki, tovább nem. Ebben kérte a segítségemet, mert én viszonylag otthonosan mozgok az online világban, hátha találok neki valami jó lehetőséget. Nem is várattam magamra sokáig, szinte azonnal belefogtam a keresgélésbe. Igyekeztem megtalálni neki a legjobb tárhely szolgáltatót, és azt hiszem, a rackforest.com/szolgaltatasok/tarhely/ képében meg is találtam, amit kerestem.

A rackforest.com egy teljes körű internetes és szerver hosting szolgáltató cég, akik mások tárhelyeit és szervereit üzemeltetik, helyet biztosítanak a számukra. Igen kedvező áron dolgoznak a többi hasonló vállalkozáshoz képest, ami egy kezdő számára kifejezetten kecsegtető. Az unokatesóm is elég kicsi büdzséből kénytelen a saját cégét indítani, de a kezdeti nehézségek könnyebbek is lehetnek, ha megtalálja az ember a legkedvezőbb, legideálisabb adatokat. Meg is érdeklődtem ennél a cégnél, hogy egy nem túl nagy, de sok képet tartalmazó weboldalhoz, webshophoz mit ajánlanak. Ők nagyon kedvesen és segítőkészen ajánlották az egyik csomagjukat, úgyhogy más nem volt hátra, mint előre, szóval elküldtem az unokaöcsémnek a rackforest.com/szolgaltatasok/tarhely/ aloldalt, és megírtam neki, hogy melyik csomagot ajánlották a szakértők. Leírtam neki, hogy ha kell, és nem bírja úgy a dolgokat, akkor valamennyit én is tudok segíteni anyagilag, de a válaszából kiderült, hogy ez még annyi sincs, mint amennyit az eredeti költségvetésből erre szánt, szóval nagyon köszönte a segítségemet, és mindenképpen megfontolja a javaslatomat.

Azóta már beindult a vállalkozás, nagyon pöpec kis weboldalt hozott össze a webprogramozójával. Minden flottul működik rajta, nem akad, nem lassú, és mint a legutóbbi telefonbeszélgetésünkből kiderült, tényleg a rackforest.com mellett döntött. Azt mondta, hogy a webesét is megkérdezte erről, de az is megerősített engem, hogy ennél jobb árfekvésben nem fog tudni tárhelyet találni. Meg aztán a kezdetekhez nem is biztos, hogy szüksége lett volna egy nagyobb, drágább szolgáltatásra, azon ráér később is agyalni, amikor ez már kevésnek bizonyul. Ám az sem biztos, hogy egyszer eljön ez az idő, ki tudja még, mit rejt magában a jövő. arra viszont mérget vehet, hogy a későbbiekben is mindenben igyekszem majd támogatni, bármilyen gondja adódik, hiszen egyrészt erre való a család, másrészt igyekszem támogatni azt, aki az önállóság útját választotta, és a saját kezébe vette a sorsát.