május 19, 2020

A nyílászárók után a lakásbiztosítást is érdemes lecserélni

Egy teljes nyílászáró csere bizony rengeteg munkával jár. Van ennek egy teljesen magától érthető része, konkrétan az ablak cseréje és az ezáltal keletkező hulladék megfelelő módon való kezelése. Azonban van ennek egy talán nem is annyira kézenfekvő vonzata is: a lakásbiztosítás cseréje vagy frissítése.

Ugyanis a biztosítás összegét annak alapján állapítják meg, hogy a lakás mennyit ér, illetve, hogy mennyibe kerülne újjáépíteni egy esetleges káresetet követően. És bizony egy ilyen komoly fejlesztés, mint a nyílászáró csere komoly értéknövelő hatással tud bírni egy ingatlanra, ennek pedig természetesen a biztosítási összegben is meg kell jelennie. Hogyha nem tesszük meg ezt az adatfrissítést, akkor ha baj van, magunkra fogunk maradni, mert a biztosító csak annyit hajlandó (vagy persze még azt sem) kifizetni, ami a szerződésben foglaltatott. Ha pedig ezt nem számoljuk bele az ingatlan értékébe alul fogjuk kalkulálni a házat.

Ha esetleg már meglévő lakásbiztosításról van szó, meg kell várni az éves fordulónapot. Ezt megelőzően 30 nappal van lehetőségünk változtatni, vagy esetlegesen elállni a szerződés hosszabbításától. Jó szívvel tudom ajánlani a pannonsafe lakásbiztosítás honlapját, ahol minden hasznos információ megtalálható a lakásbiztosításokkal kapcsolatban. Kitérnek minden gyakran felmerülő kérdésre, ismertetik, hogy milyen lehetőségeink vannak és mire érdemes figyelni a biztosítási csomag kiválasztásánál és persze ezen kívül van egy online kalkulátoruk is, ami segítségével könnyen megtudhatjuk, mennyi is lenne az annyi az esetünkben. Nem kell hozzá más, csupán néhány adat az ingatlanra vonatkozólag, amihez talán még a tulajdoni lapot sem kell előkapni. Szóval ne tétlenkedjetek, ha fejlesztitek a házatokat, fejlesszétek a biztosítási csomagotokat is a következő szintre!

pannonsafe lakásbiztosítás