április 2, 2020

Műanyag ablak készítésnél jól jön az argon palack

A sógorom igen érdekes foglalkozást választott magának, ugyanis egyedi formájú és méretű műanyag ablakokat készít. Bizonyára sokakkal előfordult már, hogy olyasmire lett volna szüksége, ami boltban nem kapható, mert mondjuk annyira különleges a formája, az elosztása, stb. Na, ő pontosan ezt a piaci rést találta meg magának, és ki is használta a lehetőséget! Ha valakinek különleges, egyedi méretre és alakra készült műanyag ablakra van szüksége, akkor rendszerint őket, vagy egy hasonló céget keresnek meg. Nagyon komoly ám az üzeme, egyszer voltam is ott a feleségemmel, egészen lenyűgöző, hogy milyen technológiával dolgoznak. Daraboló, hővel hajlító gépek, műanyaghegesztés, üvegvágás, meg minden, amit csak oda tudsz képzelni! Az üvegtáblák közötti rés gázzal van kitöltve, mert jobban hőszigetel, mint a sima levegő, ezért argon palack is szép számmal álldogált a kis csarnokban. És pont ezek miatt szorult segítségre nem is olyan régen, amit, büszkén bevallom, én oldottam meg neki!

Egy alkalommal éppen a húgával, vagyis a feleségemmel beszélt telefonon, de az asszonynak közben tennivalója volt, szóval kihangosította. Így én is hallottam amit beszéltek, bár csak fél füllel figyeltem. A sógor arra panaszkodott, hogy a gáztelep, ahonnan eddig az argon palack jött, most brutálisan felemelte az árait és a kiszállítást is lecsökkentették. Vagyis jelentős bevételkiesésre kellett számítania, hacsak nem talál valami alternatív beszerzési helyet. Akkor még annyira nem foglalkoztatott a dolog, őszintén szólva az újságommal voltam elfoglalva, de a bogarat azért elültette a fülembe. Két nappal később jutott eszembe a panasza, és úgy döntöttem: segítek neki, mert a végén még tönkremegy és a nyakunkra költözik.

Elkezdtem tehát keresgélni, hogy abban a régióban milyen gázpalackos cégek foglalkoznak kiszállítással is, akiknél van argon palack. Érdekes egy gáz az argon, rengeteg dologhoz használják, de sajnos a legtöbb helyen csak a hegesztéshez használatos, szén-dioxiddal kevert változata volt elérhető. Rögtön gondoltam, hogy neki az nem lesz jó, így folytattam a kutatást. Aztán ráakadtam egy Gázpalackfutár nevű cégre, akik Budapestre és az észak-pest megyei régióba szállítanak házhoz, ráadásul ha szükséges, akkor akár órákon belül! Mindemellett, összehasonlítva azokkal az árakkal, amiket a telefonba mondott a sógor, ez kifejezetten barátinak látszott! Nem elég, hogy találtam neki olyan telepet, ahonnan ugyanúgy kiszállítanak, de még kedvezményesebben is juthat hozzá? Na, gondoltam magamban, ennél jobb biztos nem kell a sóginak, a minimum, hogy jön nekem eggyel. El is küldtem neki emailben a weboldalát ennek a cégnek, és megüzentem, hogy ez a legjobb, amit találtam, tegyen vele egy próbát.

Egy órával később felhívott, hogy megköszönje az erőfeszítésemet, és közölje: megmentettem a cégét! Ennél jobb beszerzőhelyet akkor se talált volna, ha ő maga áll neki keresgélni, már fel is vette velük a kapcsolatot, hogy mindenkit megelőzzön, aki a régi teleptől esetleg szintén hozzájuk találna. Azt mesélte, hogy nagyon kedvesek és előzékenyek voltak, rögtön átlátták, hogy ő nem egy akármilyen vevő, hanem nagy mennyiségben fog tőlük rendelni. Így alakult tehát, hogy a nejem bátyja folytathatta a műanyag ablak üzemében a munkát, én pedig szereztem nála egy jó pontot. Remélem majd akkor is eszébe jut ez, amikor új házba költözünk és egyedi ablakokra lesz szükségünk.