január 13, 2021

Az ablakok cseréje és a jó szigetelés megóv minket a téli hidegtől

Idén télen rávettük magunkat, hogy kicseréljük az ablakokat, miután a folyamatos huzatnak köszönhetően már minden tagunk sajgott és meg is fázott a kutyánk. Úgy voltunk vele, hogy jobb egyszer egy nagyobb kiadás, mint évekig emiatt fizetni a magasabb fűtés számlákat. A műanyag ablak mellett döntöttünk, azok tetszettek a legjobban nekem is és a páromnak is, ráadásul könnyebben beszerelhetőek, mint hagyományos társaik. A mostani helyzet miatt nem akartunk egy tömött bevásárló központban órákig keresgélni jó minőségű ablakok után, inkább lemértük otthon az ablakok helyét és rendeltünk online. A jó szigetelésnek és nyílászáróknak köszönhetően már nem kell kibélelni az ablakréseket.

Ki is hozták egy héttel később, beszerelni is segítettek nekünk, így azzal sem kellett sokat bajlódnunk. A téli hideg viszont addig is gyengítette az immunrendszerünket, amíg rosszul szigetelt hálóban aludtunk, és mindketten elnyűttnek éreztük magunkat.

Az átfagyott test és lélek gyógyszere a meleg olajos thai masszázs, amely segít újraéledni a téli álomból

A karmathaimasszazs.hu/paros-masszazs oldalát böngészve úgy döntöttünk, hogy meglepjük magunkat egy páros masszázzsal. Kiválasztottuk a nekünk megfelelő időpontot, aztán a Síp utcai szalonjukat. A meleg olajos masszázsra szavaztunk, mivel a téli hidegben ez nagyon jótékony hatással tud lenni a fagyos tagjainkra. A 90 percnyi szabadon választott masszázsunk tehát ez lett, és a 30 perces relaxációs programmal egybekötve tökéletes élmény volt.  Az árak is megfizethetőek, a páros olajos thai masszázs most a 20% árzuhanásnak köszönhetően csak 20.720 Ft/ alkalom.

Ajándék magunknak magunktól – páros masszázs

Szerintünk ennyi pénzt megért, hogy utána megkönnyebbülten és ellazulva jöhettünk haza. Elhatároztuk, hogy az évfordulónkon is visszajövünk majd, de akkor egy luxus páros programra.

A luxus thai masszázs csomag

Rengeteg minden van a luxus csomagban, ott is kiválasztható, hogy a 90 percben milyen masszázs típust szeretnétek, mi a herbál masszázsra vagy a tradicionális thai masszázsra gondoltunk eddig. Aztán 30 perc relaxáció következik a meghitt, luxus szalon VIP szobájában, és végül prémium minőségű pezsgővel öblögethetjük le a csokiszökőkútba mártogatott epret. A romantikát pedig csak megspékeli, hogy rózsaszirmok is járnak a luxus csomag mellé. Két személyes luxus kikapcsolódás a hétköznapok stresszes őrülete mellett, ez néha mindenkinek kijár.

Az aromaterápia és a gyógynövények titkos ereje

A thai masszázs több ezeréves múltra tekint vissza, a kínai és ayurvédikus masszázs az alapja, illetve a jóga. A természetgyógyászathoz áll közel, így nekünk nagyon szimpatikus volt, mivel mindig a természetes megoldások hívei voltunk. Általában egy gyógynövény előbb jut eszünkbe, mint azonnal orvoshoz rohanni. Szerencsére volt lehetőségünk előre egyeztetni, hogy számomra van egy-két gyógynövény, amitől kiütéses, allergiás reakcióim lesznek, így azokat nem keverték bele nekem a masszázsolajba. A páros masszázsban az a legcsábítóbb, hogy egy nyugodt környezetben ajándékozhatjuk meg egymást a nyugalom és relaxáció perceivel. Minden mozdulatért hálás volt a testünk, a gyúró és simító masszázsban fellazultak az izomgörcsök. Napokig éreztük még az olajok adta jótékony tápanyagok hatását, a méregtelenítés nagyon fontos minden évszakban, de télen talán még jobban.

A téli hidegben jól esik a masszázs, felüdít és jó erőben tart

Az idei tél így nehezebben gyűrt már le minket, mivel megadtuk magunknak, amire szükségünk volt: jól záródó ablakokat és frissítő masszázst. Biztosan fogjuk a barátainknak is ajánlani a thai masszázst, mivel sokan élnek közülük stresszes életet. A stressz pedig levonja minden energiánkat, míg a thai masszázs segített újraéleszteni azokat.