május 14, 2021

Nem volt kérdés, hogy mi leszek, ha nagy leszek

Gyerekkorom óta életem része az építőipar. Mondhatni, hogy beleszülettem ebbe az életbe, hiszen a családom már évtizedek óta ezzel foglalkozik. Főképpen az apám, aki még 30 évvel ezelőtt kezdte, mint festő, de persze közben az évtizedek alatt gyakorlatilag kitanult mindent, amit csak tudott ezen a területen, így szinte ma már fel tud építeni egy komplett házat.

Valószínűleg pont ezért nem áll tőlem olyan messze az építőipar, hiszen mondhatni, hogy ez a véremben van. Talán nem meglepő, hogy pont ezért én is ezen a területen képzeltem el és képzelem el a jövőmet.

Végre idén sikerült megnyitnom a saját üzletemet, vagyis a saját vállalkozásomat, ami nem más, mint egy ablak üzlet, egészen pontosan műanyag ablakokat forgalmazó üzlet. Valahogy nekem különleges vonzódásom van a szép ablakokhoz, ezért döntöttem emellett.

A vállalkozásom alapításánál székhelyszolgáltatásra is szükség volt, amelyet a szekhelyszolgaltatas24.hu-tól vettem igénybe, ugyanis ez a legjobb székhelyszolgáltatás Újlengyel településen.

Igen, tudom ez nagyon furcsán hangzik, de valójában roppant egyszerű. A szekhelyszolgaltatas24.hu egy olyan cég, amely alapvetően kétféle szolgáltatást nyújt. Pontosabban két településen, az egyik Budapest, míg a másik Újlengyel. De hogy jön ide Újlengyel?

A cég már több mint 11 éve működik a magyar piacon. Anno csak Budapesten nyitottak irodát. Viszont akkora igény volt egy másik helyszínre is, hogy pár évvel később bővítették a szolgáltatásukat Újlengyellel. Budapest és Újlengyel között adózás szempontjából az a hatalmas nagy különbség, hogy a fővárosba bejegyzett cégeknek kell iparűzési adót fizetniük, míg azok a vállalkozások, amelyek úgy döntenek, hogy Újlengyelbe jegyeztetik be székhelyüket nem kell fizetniük egyetlen fillér iparűzési adót sem. Ez már 30 éve így van és a helyi önkormányzat nem is tervez változtatni ezen. Ezért döntött úgy a szekhelyszolgaltats24.hu, hogy a budapesti mellet Újlengyelben is nyit egy irodát.

Rengeteg nagyobb és kisebb cég választotta székhelyéül ezt a kis pest megyei települést adóoptimalizálás szempontjából. Maga a település egyébként nagyon közel van a fővároshoz és roppant egyszerűen megközelíthető az M5-ös autópályán.

Mit tartalmaz valójában a szolgáltatás, amit nyújtanak?

Röviden mindent, amit tartalmazni kell egy jó székhelyszolgáltatásnak. Például kihelyezik és felügyelik a cégtáblát. A jogszabályi előírásoknak eleget téve az adott cég nevének mindig jól látható helyen kell lennie. Ha ez nem így van, akkor a cégbíróság könnyen megbírságolhat. Az ő szolgáltatásukkal viszont nem kell aggódnunk a cégtábla miatt, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy az mindig ott lesz, ahol lennie kell. Emellett még érkeztetik, archiválják a leveleket, amelyekről értesítést is küldenek az ügyfélnek, illetve online formában két órán belül meg is kapja. Nemcsak online formában, hanem minden hónap első hetében az eredeti levelet is megkapja, hiszen az összegyűlt leveleket egyszerre kézbesítik.

Az szolgáltatás része, hogy megfelelően és szakszerűen fogadják a hatóságokat, mert bőven tapasztalatuk abban, hogy hogyan kell kezelni egy hatósági ellenőrzést.

Én abszolút meg voltam velük elégedve, sosem volt probléma, így bátran elmondhatom, hogy ez a legjobb székhelyszolgáltatás Újlengyelben.