április 19, 2020

Műanyag ablak mellé napelem is dukál

Amikor egy házat felújítanak az egyik fontos pontja a régi, fa nyílászárók cseréje szokott lenni. Hiszen itt nagyon sok hő tud kiszökni, a kis láthatatlan vagy akár látható réseken keresztül. Ezek a kis rések nagyon csalafinták, hiszen nem is gondolná az ember, hogy egy régebbi nyílászáró mennyit is számít. Ekkor szokott az a pont elérkezni, amikor a háztulajdonos megelégeli és kicseréli a fa ablakokat műanyag nyílászárókra, jól szigetelő, több légkamrás, vastag üvegűre, hogy nem csak a hőt tartsák bent, hanem a hangszigetelésben is részt vesznek. Ettől a lépéstől sokat várnak, hiszen befektették a pénzt, a célból, hogy jobb legyen a hőmegtartása az ingatlannak, majd ezen összeg megtérülését várják. Másik fontos lépés szokott lenni egy ház tulajdonosának életében, amikor napelemet szereltet fel az ingatlana tetőszerkezetére. Ez is fontos lépés mindenki életében, hiszen környezettudatos és egy igen jó befektetés.

Anyukám és apukám története pont ide vág, akik most vitték véghez ezt az egész napelem rendszer felkutatást és annak felszereltetését és beüzemelését. Nem volt könnyű dolguk, számos bejegyzést elolvastak ami a témához tartozik, de egyik sem nyerte el a tetszésüket, így voltak a kivitelezőkkel is. Az oldaluk megnyerő volt, de nem tartalmazott elég információt, ahhoz, hogy nyugodt szívvel megrendeljék tőlük a napelem rendszerüket. Hiszen meg kell bizonyosodni, hogy valóban a legjobbat választják ki és ami ár érték arányban megfelel számukra. Egyfelől örülök, hogy a szüleim ennyire körültekintőek, és hogy több cégnél is tájékozódnak, hiszen nem lehet egyetlen egyre hagyatkozni. Másfelől öröm ért, akkor is, amikor megtalálták azt a remek céget, akik nem csak napelem rendszer gyártásával és felszereléssel foglalkoznak, de annyira értékes információkat osztanak meg az oldalukon, hogy a szüleim mindent megtudhatnak a napelem rendszerekről.

Számos esetben az ő eredeti koncepciójuk is az volt, és jó gondolatmenetet képviseltek, ezt megerősítette ezt a remek oldal. Ahol még pluszban számos szuper információt találtak, már a kiválasztási folyamatról is. A bejegyzések segítségével a szüleim tisztázni tudták, hogy napelem rendszert szeretnének, vagy napkollektort. A két rendszer működésében van különbség, mint azt a szüleim, eme remek oldal segítségével megtudhatták, hiszen az egyik a Nap melegét használja fel, míg a másik a Nap sugarait, világosságát. Ezt kellett eldönteniük a szülőknek és ők jó döntést hoztak meg amikor a napelem rendszert választották.
Kétség sem fér hozzá, hiszen a ház tetőszerkezetének tájolása a bejegyzésben foglaltak szerint pontosan a legjobb irányba áll, a DNY-i fekvés a legideálisabb egy napelem rendszer felszerelésére, hiszen így éri a legtöbb fény. Itt ez a remek oldal hosszasan értekezik, arról, hogy milyen átalakító berendezés kell ahhoz, hogy ebből energia legyen, de a szüleim csak az elvet szerették volna megismeri, a folyamatot már nem, de mindenképpen hasznos információval bír ez a részükre. Melyet még a szomszédsággal is megosztanak, hogy ők is tudják, mi a két elv különbsége, és amit ők választottak hogy kerül átalakításra, hogy a mosógép vagy a hűtő működni tudjon általa.
Nem sokat vaciláltak, örültek, hogy egy ilyen remek oldalra/ cégre bukkantak, ahol minden információt meg tudhattak és el tudták dönteni, hogy mit is válasszanak. Nagyon hálásak az oldalnak, hogy sok új ismerettel lehettek általa gazdagabbak, és máris kértek tőlük árajánlatot, hisz rendkívül megbízhatónak és precíznek tűnek, már azáltal, hogy mennyi információt hoznak az érdeklődők tudtára, mely alapján sokkal könnyebb őket választani.

napelem rendszer